CRITERII DE ALERGE A FIRMEI DE CURATENIE

Curatenia la sediul firmei este foarte importanta! Un sediu curat, bine igienizat este un mediu placut pentru sefi, angajati si colaboratori. O institutie curata are impact pozitiv asupra angajatilor, asupra starii de confort a acestora si bineinteles asupra productivitatii! Sediul bine ingrijit arata respect fata de clienti si colaboratori, este o dovada de incredere si buna colaborare, este locul unde sunt incheiate noi contracte fructuoase sau prelungite cele deja existente.

Chiar daca detineti o firma mica care isi desfasoara activitate intr-un sediu mic, sau una mare cu zeci de birouri si incaperi, prima impresie este intodeauna importanta! Ordinea, curatenia, aerul proaspat si curat, lipsa prafului si a murdariei sunt doar cateva aspecte care va pot aduce noi colaborari, noi angajati sau noi perspective, de aceea este important sa alegeti cu mare grija firma care se va ocupa de curatenia la sediului companiei pe care o conduceti.

Cererea continua a serviciilor de curatenie face ca concurenta pe acest segment sa fie foarte dura, astfel ca alegera firmei potrivite care sa se ocupe de imaginea sediului  si a afacerii dumneavoastra este destul de dificila, in special in Bucuresti.  Fie ca va mutati in sediu nou, fie ca il renovati pe cel vechi, sau doar doriti sa mentineti in stare excelenta, geamurile, canapelele, mochetele, gresia/parchetul, canapelele, mobilierul si aparatura, este imporatant ca firma care  asigura curatenia sediului sa furnizeze servicii de calitate.

Iata cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont cand alegeti firma care se va ocupa cu ingrijirea sediului companiei dumneavoastra.

TIPURI DE SERVICII OFERITE DE FIRMA DE CURATENIE

cum-sa-alegi-o-firma-curatenieServiciile personalizate sunt mai eficente si avantajoase atat pentru companiile mici cat si pentru cele mari. Puteti reduce timp si bani daca optati pentru serviciile personalizate de curatenie, fie ca activitatea economica se desfasoara in hala, cladire de birouri, cladire industriala sau apartament.

In primul rand trebuie sa va asigurati ca firma cu care veti colabora va va satisface necesitatile. Spre exemplu daca aveti un sediu la inaltime, cu geamuri mari, trebuie sa va asigurati ca societatea cotractata va putea asigura si serviciul de curatare a geamurilor in exterior. Daca va mutati in sediu proaspat renovat, trebuie sa colaborati cu o societate care asigura serviciul de curatare a sediului dupa constructori, nu doar servicii de intretinere.

Curatenia de intretinere este importanta, deci aspirarea constanta a mochetelor,  curatarea zilnica a gresiei/parchetului, indepartarea prafului sunt operatiuni ce nu trebuie ignorate. Sunt si situatii cand anumite piese de mobilier (scaune,canapele, mochete) sufera murdarire ce trebuie eliminata doar in anumite conditii, cu anumite produse, deci firma de curatenie cu care colaborati trebuie sa poata asigura servicii de calitate si in astfel de  momente.

Flexibilitatea companiei de curatenie

Daca detineti o societate medie sau mare, care colaboreaza cu numeroase persoane/clienti  este important ca intretinerea sediului societatii sa se realizeze inafara orelor de lucru, pentru a nu disturba desfasurarea activitatilor principale. Deci se impune colaborarea cu o companie care poate realiza curatirea sediului dupa finalizarea programului de lucru, sau inaintea ca angajarii sa vina la serviciu.

Imaginea si portofoliul firmei de curatenie

Pentru ca imaginea este importanta, inainte de a va hotara care este compania de curatenie cu car doriti sa colaborati, viziti sediul firmei; daca gasiti un locu curat, ingrijit, ordonat, bine intretinut si bine amenajat, aveti increderea ca va lasati imaginea companiei pe maini bune, de incredere. In cazul in care sediul firmei de curatenie nu este unul corespunzator, orientati-va catre alta societate, fara sa stati pe ganduri!

Este important sa stiti cu cine a colaborat/colaboreaza firma pe care doriti sa o angajati sa se ocupe curatenia biroului. Numarul clientilor si brand-ul acestora spune multe despre orice societate, deci rugati un reprezentant al firmei sa va ofere portofoliul de clienti inainte de a incheia un contract. Daca clientii acestora sunt firme si persoane cunoscute, cu reputatie buna fiti siguri ca veti colabora cu o societate de incredere, care ofera servicii de curatenie de calitate.

Calitatea produselor si a aparaturii utilizate

Un alt detaliu de care trebuie sa tineti cont inainte de a inchia contractul cu firma de curatenie este legat de calitatea produselor de curatenie utilizate. Sunt recomandate produsele profesionale de buna calitate, care curata si igienizeaza impecabil. Cand lucrati cu oamenii nu doriti ca acestia sa fie afectati de virusurii si  germeni cauzati de lipsa de igiena. Se stie ca in tastaturile calculatoarelor se dezvolta un numar impresionant de bacterii. Microbii pot fi raspanditi printr-o simpa atingere! Deci alegeti o firma care nu face rabat la calitate si utilizeaza doar produse de curatenie de foarte buna calitate!

Produsele utilizate trebuie sa corespunda suprafetelor pe care sunt utlizate, pentru a evita distrugerea si deteriorarea bunurilor. Deci firma care se va ocupa de mentinerea curateniei trebuie sa utilizeze doar produs certificate, care nu lasa urme si igienizeaza perfect.

Aparatura utilizata pentru efectuarea si mentinerea starii de curatenie trebuie sa fie de buna calitate, in stare perfecta de functionare. Daca pardoseala sediului este acoperita cu mocheta, este indicat ca curatirea acesteia sa se realizeze cu aparate profesionale cu sistem de injectie-extractie, care curata in profunzime toate tipurile de murdarii si nu imprastie praful dintr-o incapere in alta, cum se intampla in cazul aspiratoarelor de curatare cu sac. Acelasi sistem trebuie utilizat si pentru curatarea tapiteriilor, scaunelor si a canapelelor. Piesele de mobilier astfel improspatate ofera o incredere, siguranta si arata o atentie deosebita fata de cele mai mici detalii!

Curatenia in grupurile sanitare este esentiala, deci trebuie utilizate  produse de ingrijre care igienizeaza, curata, parfumeaza  si mentin obiectele sanitare ca noi pentru mult timp. In aceste spatii nu trebuie sa existe depozite de calcar, piatra, urma de mucegai rugina sau orice alta murdarie, care ar putea altera imaginea companiei pe care o carmuiti!

PRETUL PENTRU PACHETUL DE SERVICII DE CURATENIE

Pretul conteaza, este un lucru cert! De la bun inceput trebuie sa stiti ca serviciile de buna calitate, nu sunt cele mai ieftine. Un pret prea mic pentru serviciile de curatenie a sediului firmei poate insemna utilizarea unor produse indoielnice, personal putin si necorespunzator pregatit sau chiar neseriozitate.

Este bine sa negociati cu reprezentantii firmelor care se ocupa de curatenia sediului companiei si sa platiti un pret corect pentru servicii personalizate care sa corespunda cu necesitatile dumenavoastra! Serviciile de curatenie in cladirile de birou pot fi efectuate zilnic, saptamanal sau lunar.

Care sunt serviciile standard oferite de firma de curatenie

Pachetul standara cu serviciile de baza ar trebui sa includa: curatarea suprafetelor intinse indiferent de tipul acestora ( mocheta, gresie, parchet), curatarea scaunelor de birou si a canapelelor ( indepartare praf si murdarie ocazionala persistenta), sters praf de pe mobilier si de pe aparatura biroului, curatarea intrerupatoarelor de iluminat, curatare geamurilor in interior si la exterior, curatarea glafurilor geamurilor, aspirarea peretilor si a tavanului, curatarea usilor si a tocurilor cu solutii speciale, aerisirea si odorizarea incaperii, dezinfectarea spatiilor sanitare cu solutii adecvate, ingrijirea plantelor din incinta (curatare, udare).

Alte servicii optionale pot consta in aprovizionarea cu produse de igiena si curatenie zilnica, servicii de dezinsectie, deratizare si a cladirii si dezapezire pe durata iernii.

Personal bine instruit, bine calificat

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este legat experienta personalului  angajat al firmei de curatenie. Fiecare reprezentant trebuie sa cunoasca ce are de facut, trebuie sa stie sa manuiasca corespunztor aparatura si sa stie sa utilizeze substantele de intretinere adecvate tipului de suprafata, pentru a evita deterioarea aparaturii si a mobilierului din sediul firmei.

Daca detineti o companie cu sediu mare, care necesita personal numeros pentru efectuarea si intretinerea curateniei trebuie sa va asigurati ca firma cu care veti colabora poate asigura personal suficient pentru a putea finaliza la timp sarcinile.