Curatenia saptamanala, mediu sanatos si armonios

Odata ce a fost finalizata curatenia generala, o activitate foarte importanta care necesita timp si energie este intretinerea ei. A lasa lucrurile la intamplare duce la haos si dezordine, la intretinerea unui  cerc vicios, mai costisitor si mai epuizant, de aceea mentinerea curateniei la locul de munca si la domiciliu personal este o activitate ce trebuie efectuata cu regularitate si raspundere pentru a trai intr-un mediu sanatoas, care sa ne provoace  buna  dispozitie.

De ce este importanta curatenia saptamanala?

Procesele care au ca scop mentinerea curateniei pentru o perioada indelungata, trebuie efectuate saptamanal. De ce? Pur si simplu, pentru ca un mediu sanatos la serviciu ne ajuta sa fim mai productivi, sa fim binedispusi, mai productivi, mai prietenosi, mai inteprinzatori, mai amabili, mai fericiti. Un mediu curat, frumos parfumat la locul de munca aduce atitudine pozitiva, creaza un ambient armonios si echilibrat angajatilor. Orice angajat si colaborator ajunge cu drag intr-un sediu bine ingrijit, bine aerisit cu aspect impecabil in orice zi din saptamana.

Acelasi reguli sunt valabile si cand vine vorba de locuinta personala. O locuinta curata inseamana un  mediu placut de relaxare, o atmosfera calda primitoare la care ne intoarcem cu placere dupa o zi lunga si obositoare petrecuta la seviciu. O locuinta curata inseamna mai mult timp petrecut acasa in companie celor dragi, inseamna relatii familiale mai bine inchegate, mai solide. O casa ingrijita inseamna o familie relaxata si fericita.

Deci mentinerea curateniei la locul de munca dar si la domiciliul personal, este o activitate ce trebuie tratata cu mare responsabilitate, insa nu inseamna ca trebuie sa ne petrecem orice clipa libera scuturand covoare, aspirand mochete sau curatand praful de pe mobila!

Alege o firma de curatenie profesionala pentru curatenia de duminica

In  acest scop putem solicita ajutorul unor firme de curatenie profesionale, cum este cazul Servicii de curatenie Bucuresti fiind firma de curatenie numarul 1 din Romania care se ocupa cu realizarea si intretinerea curateniei la locul de munca si la domiciliu.

Curatenia de duminica, cheia succesului in afaceri si si in familie!

Duminica este ziua ideala pentru curatenie. Numeroase societati nu au activitate in aceasta zi, deci este momentul ideal pentru ca personalul firmei de curatenie sa se ocupe cu operatiunile riguroase de intretinere. Sediul mai putin aglomerat in zilele de duminica, este mai usor de curatat; aspirarea mochetelor, indepartre muradarie de pe piesele de mobilier, aerisirea incaperilor si udarea plantelor pot fi efectuate cu mai multa precizie in zilele de Duminica.

Personalul angajat de firma de curatenie va putea realiza toate operatiunile in deplina siguranta, fara a stingheri pe nimeni. Aparatele electronice (calculatoare, scanere, imprimante, monitoare, etc.) pot fi usor curatate cand sunt inchise, si nefunctionale. Produsele utilizate nu creaza disconfort din pricina mirosului puternic si a vaporior pe care ii emana.

Zgomotul produs de aspiratoare nu disturba si nu distrag atentia, cum se poate intampla daca curatenia de intretinere se realizeaza in orice alta zi a saptamanii. Un avantaj al curateniei de Duminica consta in faptul ca angajatii firmei de curatenie sunt mai relaxati, deci pot efectua mai meticulos toate operatiunile.

Mentinerea curateniei in locuinta proprie este de asemenea o operatiune care poate fi efectuata cu mare succes Duminica. In primul rand aceasta zi este destinata familiei si reuniuniilor familiale, deci este un prilej bun de a petrece mai mult timp impreuna cu cei dragi. Deci iesirile in oras cu prietenii, mesele familiale sau vizitele sunt  activitati ce trebuie realizate pentru a ne bucura de implinire sociala. Curatenia saptamanala poate fi realizata cu mare succes in zilele de Duminica, cand intreaga familie se bucura de alte activitati sau evenimente.

Un alt motiv pentru care sa optam pentru efectuarea curateniei in locuinta in zilele de duminica este legat de meticulozitatea fiecaruia dintre noi. Multi dintre noi dorim ca toate procesele sa fie efectuate intru-un anumit mod, intr-o anumita ordine, deci in zilele de Duminica, cand suntem liberi, putem indruma si supraveghea mai bine toate activitatile care se desfasoara in fiecare incapere.

Sunt persoane care tin mortis ca aspirarea locuintei sa se realizeze doar dupa ce praful de pe  mobilier a fost curatat in totalilate, sau sunt clienti care cer ca dezinfectarea bailor sa se realizeza inainte de curatarea livingului si a dormitoarelor, si altele care doresc ca intreaga operatiune sa se realizeze intr-o anumita ordine. Deci cei dintre noi care dorim o supraveghera foarte atenta a procesului de curatare, putem sa facem optam pentru ingrijirea locuintei in zilele de Duminica.

Ce presupune curatenia de Duminica

Firmele de curatenie au construit pachete speciale, pentru fiecare tip de operatiune: curatenia generala sezoniera, implica mai multe procedee si o atenite sporita acordata tuturor detaliilor; curatenia dupa constructor implica multa munca, efort, atenie speciala acordata produseleor de curatare si metodelor de curatare, acest tip de curatenie presupune si in cazul spatiilor de birou si in cazul cladirilor rezidentiale efort sporit, munca de echipa si rigurozitate maxima; operatiunile de mentinere a curateniei presupun munca de echipa minutioasa, atent realizata.

In cazul birourilor si a sediilor de firme, din pachetele standard  de mentinere a curateniei de duminica nu lipsesc operatiuni esentiale ca:  aspirarea uscata a covoarelor si mochetelor, curatarea uscata si  umeda a suprafetelor dure (parchet, gresie, faianta), indepartarea prafului de pe piesele de mobilier, lustruirea acestora, curatarea de praf a obiectelor electronice si indepartarea petelor aparuta pe parcursul saptamanii din cauza uzurii, curatarea si igienizarea grupurilor sanitare si a obiectelor sanitare, udarea plantelor din sediu.

Pachetele concepute pentru cladiri rezidentiale si locuinte includ efectuarea operatiunilor de indepartarea a prafului de pe covoare si mochete, prin aspirare uscata, curatarea uscata si umeda a suprafetelor dure, indepartarea prafului de pe mobila, curarea aparatelor electronice si electrocasnice cu solutiile adecvate, curatarea de praf a pervazurilor, a usilor si a tocurilor, colectarea si degajarea gunoiului reciclabil si menajer. Astfel de firme asigura curatenie de intretinere si pentru balcoane, garaje si balustrade. Grupurile sanitare, sunt corect dezinfectate cu solutiile adecvate menite sa indeparteze murdaria si in acelasi timp sa protejeze obiectele sanitare. Ingrijirea oglinzilor,  a paravanelor de dus si a cabinelor de dus sunt intotdeauna incluse in pechetele standard de curatare a locuintelor.

Putem lasa cu incredere bucatariile pe mainile profesionistilor, masinile de gatit, frigiderele, masina de spalat vase si cuptorul cu microunde trebuie temeinic curatate, pentru a impiedica dezvoltarea germenilor si a bactariilor, care pot provoca afectiuni grave. Solutiile de curatat utilizate tebuie alese cu cea mai mare atentie, pentru ca in bucatarie se pot dezvolta un numar mare de germeni si bacterii, ce pot produce imbolnaviri.

Plantele din apartament sunt mandria casei! Infrumuseteaza si coloreaza locuinta si in general ofera o stare de bine, deci ingrijirea corecta a plantelor, este una dintre sarcinile saptamanale indeplinite cu responsabilitate, si mare drag de angajatii firmelor de curatenie. Udarea, curatarea frunzelor uscate si taierile periodice pot fi realizate duminica de duminica.

Produsele de curatenie utilizate pentru ingrijirea saptamanala

O provocare a companiilor care ofera servicii de curatenie saptamanala de duminica, este alegera produselor de ingrijire a mobilierului, a obiectelor sanitare, a aparatelor electronice si electrocasnice.

De ce? pentru ca ingrijirea saptamanala nu poate fi realizata cu produse agresive care afecteaza lacul mobilei din lemn sau stratul protector al obiectelor sanitare. Suprafetele aparatelor electrocasnice, trebuie dezinfecte si curatate in acelasi timp, dar substantele utilizate trebuie sa fie blande si sa nu produca deteriorari premature.

Solutiile ce pe baza de clor, ar trebuie evitate, pentru ca produc reactii alergice, iritatii nazale si oculare, insa dezinfectarea grupurilor sanitare trebuie ralizata cu substante la fel de igienizante. Servicii de curatenie Bucuresti este una dintre companiile care utilizeaza solutii profesionale ce au la baza acid citric. In acest fel suprafetele dure sunt si dezinfectate si protejate. Mochetele si covoarele sunt si aspirate si odorizate in acelasi timp, pentru ca produsele de curatare si aparatura utilizate sunt de cea mai buna calitate. Geamurile, oglinzile, faianta, piatra naturala si suprafetele acoperite cu  marmura sau granit, sunt ingrijite saptamanal cu produse speciale care le confera luciu, miros placut si aspect de nou pentru mai mult timp.

Atat in cazul firmelor cat si in cazul cladirilor rezidentiale, Servicii de curatenie Bucuresti pune accent pe intretinerea aparaturii electronice, care este puternic afectata de uzura intensa, dar si in pricina capacitatii intense se a atrage praf si microparticule.  Substantele profesionale speciale, cu efect antistatic si produsele de curatare cu textura foarte fina sunt eficienta in aceasta situatie, insa si metodele de curatare, aplicate de personalul bine instruit, ofera aspect impecabil  acestor instrumente indispensabile vietii moderne. Ecranele LCD, monitoarele LED si celelalte suprafete delicate sunt ingrijite in fiecare duminica cu atentie si responsabilitate, astfel incat utilizarea acestora nu va fi decat o placere.

In concluzie, curatenia saptamanala este foarte importanta, activitatea zilnica a angajatilor este stimulata de mediul curat si placut, atmosfera de la locul de munca este una prietenoasa cand sediul firmei este atent ingrijit si curatat. Si in locuinta, atmosfera este mai placuta, mai calda si mai armonioasa, cand ne invaluie mirosul bine cunoscut al curateniei.

Deci contractarea unei firme specializate care sa se ocupe in fiecare Duminica de intretinerea curateniei sediului firmei si a locuintei este o solutie practica, la indemana, chiar economica, ce ajuta la mentinerea sanatatii fizice si psihice a angajatilor, colaboratorilor si a familiei.