Operatiuni simple pentru intretinere a curateniei in locuinta

Curatenia in locuinta este importanta, atat pentru starea de sanatate fizica cat si pentru mentinerea echilibrului psihic. O curatenie minutioasa, inseamna un mediu placut, confortabil, sanatos. Pentru a ne face viata confortabila, este esential sa invatam sa mentinem un ambient placut, in acest fel nu picam intr-un cerc vicios, bolnavicios si ne vom bucura si de alte activitati decat cele ce implica dereticarea a locuintei.

cum mentinem casa curataDaca sarcina de realizare a curateniei generale este indeplinita, iata care sunt trucurile pe care le puteti folosi pentru a mentine cat mai mult timp aceasta stare. Nu trebuie sa aloci decat 15-20 de minute pentru a te bucura de confortul mult dorit.

  1. Nu lasati lucruri insirate in casa

Discuta si cu ceilalti membrii din familie in vederea pastrarii ordinii. Este esential sa nu fie lasate obiectele insirate pentru ca creaza senzatie de dezordine si totodata de disconfort.  Daca lucrurile folosite sunt asezate la locurile lor, se pastreaza pentru mai mult timp senzatia de curatenie.

  1. Indemna-i pe tot membrii din familie sa participe la realizarea sarcinilor zilnice

Asezarea patului, strangerea jucariilor, asezarea obiectelor personale si impachetarea articolelor vestimentare sunt sarcini simple care pot fi realizate cu succes si de copii mici de 5-6 ani. Inafara de faptul ca toata lumea se simte utila, si cei mai mici sunt responsabilizati, aceasta activitate ajuta la mentinerea incaperilor ordonate.

  1. Nu lasati vase necuratate

Activitatea de curatare a vaselor este una simpla, ce nu trebuie lasata de pe o zi pe alta. Spalarea veselei poate dura doar 5 minute, deci chiar si cand te simti presata de timp este bine sa realizezi aceasta sarcina, cand vei veni de la serviciu te vei bucura de o imagine placuta reconfortant in bucatarie.

  1. Curata obiectele sanitare

Baia este o incapere care trebuie tratata cu responsabilitate. Umiditatea ridicata poate produce pete si murdarie daunatoare sanatatii, chiar daca in curatenia generala a fost finalizata de putin timp. Acestei incaperi trebuie sa i se acorde mai multa atentie pentru ca aspectul general sa fie unul placut. Obiectele sanitare pot fi curatate cu ajutorul unei carpe uscate si totodata este indeparta senzatia  de murdarie.

  1. Indeparteaza praful periodic

Suprafetele acumuleaza praf in orice anotimp, oricat de grijulie esti! In sezonul cald,  se pot remarca particule de praf in exces care pot afecta starea de sanatate fizica dar si pe cea psihica, de aceea indepartarea acestuia trebuie facuta periodic, pentru a mentine un ambient placut. Aspirarea, indepartarea prafului de pe mobila sunt sarcini putin solicitante care pot fi efectuate in cateva minute, dar care ajuta la mentinerea unui aspect placut.

  1. Nu ezita sa ceri ajutorul specialistilor

Daca timpul nu iti este permite sa realizezi sarcinile de intretinere ordinii in locuinta sau daca  realizarea acestora nu iti creaza placere nu ezita sa ceri ajutorul unei firme specializate de curatenie.  Personalul calificat si operatiunile corect realizate cu produse prietenoase, te vor ajuta sa te bucuri de o atmosfera placuta in fiecare zi. Aceste firme ofera solutii atat pentru curatenie generala dar realizeaza cu succes si operatiuni de intretinere, fapt ce iti permite sa te bucuri de confortul dorit, fara efort.